Castiga un weekend romantic la munte! Inscrie-te aici in concurs.

Obiective

Te temi cumva sa simti cum timpul se opreste in loc? In acest caz, iti dam merinde de drum si poti porni pe carari de munte, caci in vecinatate sunt atat obiective de cult religios, cat si locuri de divertisment:

Manastirea Constantin Brancoveanu

dsc_0426a-sambata-de-susManastirea Brancoveanu este situata foarte aproape de pensiunea noastra la doar un km distanta. Aceasta este amplasata pe teritoriul comunelor Sambata de Sus si Dragus din judetul Brasov.
Aflata pe valea raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, este renumita ca loc de reculegere, mangaiere si intarire sufleteasca pentru credinciosii si vizitatorii ce se roaga ori poposesc in acest locas sfant.
Manastirea Brancoveanu, e un loc unic, in care se transmite parca forta si energia pe care o inspira atat masivele culmi ale Fagarasului, cat si legatura acestor locuri cu cel care a fost Parintele Arsenie Boca.

Izvorul Parintelui Arsenie Boca

656x492_manastirea-brancoveanu-si-izvorul-parintelui-arsenie-boca-158651 

Se spune ca o gura de apa de izvor rece si proaspata de la Izvorul Parintelui Arsenie Boca, din apropiere, o sa te faca sa uiti toate grijile; toata agitatia de zi cu zi o sa dispara ca prin minune. Iar dupa ce te-ai curatat sufleteste poti sa ajuti si corpul sa se simta mai bine. Acesta se afla la aproximativ 800m distanta de pensiunea noastra. Izvorul Parintelui Arsenie Boca este unul dintre locurile de reculegere duhovniceasca din apropierea Manastirii Brancoveanu, Sambata de Sus. La acesta se ajunge pe o poteca ce ocoleste manastirea, prin fata cladirii numite “Academia Sambata de Sus”, si apoi pe drumul forestier ce serpuieste pe la marginea padurii.

Chilia Parintelui Arsenie Boca

chilia-parintelui-arsenie-boca-muntii-fagaras_25fc2a6bfb20de1

Ca o marturie a miracolelor infaptuite de parintele Arsenie Boca, grota acestuia de pe creasta muntilor Fagaras a ramas si pana astazi un loc de pelerinaj. Sapata in stanca muntelui, deasupra unei prapastii adanci de peste o suta de metri, altarul parintelui pare ca pluteste la granita dintre cer si pamant.
Strajuita de versantii muntelui, cararea spre chilia parintelui ofera o priveliste spectaculoasa. Acoperiti de verdeata, versantii muntelui sunt strabatuti de parauri ce ingana parca ritmul unei vieti nestiute de lume.
La capatul drumului, un izvor cu apa limpede ii intampina pe pelerinii veniti la intalnirea cu Sfantul Ardealului.

Manastirea Cisterciana de la Carta

large_foto-articol-27384

Complexul manastiresc era alcatuit din cladiri anexe si edificiul bisericii – o basilica cu pilastrii formata din o nava centrala suprainaltata, doua nave laterale, transept si cor. Pe bratele transeptului, pe partea sa estica existau cate doua absidiole patrate cu functie de capele – specifice arhitecturii cisterciene.

Tipic arhitecturii cisterciene din prima etapa de constructie (a doua jumatate a secolului al XII-lea) s-au pastrat – la cor: ferestrele inguste in arc frant, friza de ferestre polilobate si streasina pe console, bolta pe nervuri de piatra cu figura Fecioarei Maria (protectoarea ordinului cistercienilor) pe cheia boltii.

Herghelia de la Sambata de Jos

herghelia-sambata-de-jos-1-pe-equitana-ro-magazin-de-echitatie

Daca doriti sa va recreati puteti vizita herghelia de la Sambata de Jos. Aceasta este situata in Sambata de Jos la 7 km de Poiana Izvorului si este cea mai mare herghelie de cai lipitani din tara. De asemenea este si una dintre cele mai importante din Europa. Tot aici puteti vedea si castelul construit de Samuel von Brukental in 1770. Herghelia este deschisa tot timpul anului si poate fi vizitata.

La herghelia de la Sambata de Jos va puteti bucura de urmatoarele:
– cursuri de echitatie;
– dresaj si antrenament;
– spectacole si concursuri sportive ecvestre;
– agrement si turism ecvestru.

Castelul Brancovenesc de la Sambata de Sus

dsc09302

Palatul se afla la cca 20 km de orasul Fagaras, in localitatea Sambata de Sus, judetul Brasov. La jumatatea secolului al XVII-lea vornicul Preda Brancoveanu primeste de la principele maghiar, Francisc Rakoczi, o mosie in Sambata de Sus, drept garantie pentru o suma de bani pe care i-o imprumutase. Cel mai probabil, principele nu i-a mai inapoiat banii, drept urmare, mosia a intrat in posesia boierului muntean care a construit aici un conac si la circa 10 km in amonte pe valea paraului Sambata, o biserica din lemn.
Primul castel a fost construit de Constantin Brancoveanu, care s-a degradat in timp si a fost demolat pentru a fi construit un nou castel de catre Grigore Brancoveanu, nepotul domnitorului. Constructia a ajuns o ruina, dar in 2010 a fost restaurata.